Erikoisominaisuuksia

TraxLok

TraxLok on 2/4-vedon valinta, jonka ansiosta neliveto voidaan kytkeä tarvittaessa pois toiminnasta. Ratkaisulla kevennetään ja helpotetaan ohjattavuutta. TraxLok toimii Honda-mönkijöissä sähköisesti lukuun ottamatta TRX420- ja TRX500FE-malleja, joissa se toimii mekaanisesti vaijerivälitteisenä.

 

SureTrac

SureTrac on automaattisesti toimiva, luiston tunnistava tasauspyörästö etuakselilla. Tasauspyörästö tekee kääntymisen helpoksi, samalla maksimivetovoima välitetään etupyöriin. Luiston tunnistavuus takaa vetovoiman aina siihen pyörään, jossa on eniten pitoa tai molempiin, jos pitoa on tasaisesti. Järjestelmästä käytetään myös nimeä LSD = Limited Slip Differential.

 

ESP (Electric Shift Program)

Sähköisesti toimiva, vasemmalla peukalolla käytettävä vaihteenvalitsin. Painonapeilla vaihdetaan normaalia vaihteistoa (TRX420FE ja TRX520FE2) tai ohjataan DCT kaksoiskytkin vaihteistoa TRX520FA6 -mallissa.

 

DCT kaksoiskytkin vaihteisto

Hondan DCT kaksoiskytkin vaihteisto on perinteisen ”kovan” vaihdelaatikon ja automaatin risteytys. Molemmilla vaihdelaatikon akseleilla on oma kytkimensä, joita ohjataan elektronisesti öljynpaineen avulla. Tämä mahdollistaa täysin automatisoidun vaihteensiirron, tai kuljettaja voi halutessaan käyttää vaihteita myös ohjaustangossa sijaitsevista napeista (vrt EPS käyttö). DCT vaihteistossa ei ole tavanomaisen momentinmuunnin-automaatin aiheuttamia tehohäviöitä ja sen hyötysuhde on aivan yhtä hyvä kuin perinteisessä vaihteistossakin.

Jäykkä taka-akseli

Yksinkertainen vahva ja varma rakenne, jossa ei ole kuluvia niveliä. Etu hyötykäytössä esimerkiksi kärrynvedossa, jossa tämän rakenteen ansiosta missään olosuhteissa kärryn aisan paino ei vaikuta maavaraan. Honda-mönkijät on suunniteltu koviin työtehtäviin, kuten esimerkiksi traktorit ja kuorma-autot.

 

PGM-FI -polttoaineenruiskutus

PGM-FI (Programmed Fuel Injection) on kehittynyt moottorinohjaus-järjestelmä, jolla päästö- ja melunormit alittuvat ja polttoaineen kulutus putoaa minimiin.  Se mahdollistaa lisäksi erinomaisen kylmäkäynnistyvyyden ja sataprosenttisen toimintavarmuuden. Honda mönkijä käynnistyy ja vastaa kaasuun ilman viivettä. Aina.

Sulje
Sulje